Aktiviteter

Udover koncerter, sangaftener og aktiviteter for børn og unge er der i løbet af året en række arrangementer:

• Morgensang den første tirsdag om måneden
  • Kunstture
  • Foredrag
  • Internationale gudstjenester og arrangementer

EFTERÅRET 2019

EFTERÅRET 2019 – FILM, FOREDRAG OG MEGET ANDET

Til december er det 25 år siden, at Jelling-monumenterne som det første sted i Danmark blev UNESCO-verdensarv. Dette jubilæum kommer til at præge efterårets arrangementer i og omkring Sognehuset. Sammen med Kongernes Jelling og Jelling Heritage har vi planlagt en række arrangementer. Enkelte klokkeslæt er i skrivende sted ikke helt på plads, men kommer til at fremgå af annoncer i ugeavisen og af kirkens hjemmeside.
Ind imellem er der også andre arrangementer, blandt andet kirkevandring og sommermøde. Derudover er der – som det fremgår andetsteds i bladet – også morgensang, momento, sangaftener og koncerter.

Søndag den 25. august kl. 9.00: Sommermøde. Vi begynder med en kort gudstjeneste. Derefter er der tid til en kop kaffe, inden Bertel Haarder kl. 10.15 holder sommermøde-foredraget. Efter foredraget er der frokost i sognehuset

Lørdag den 24. august: Fernisering. Udstilling i Sognehuset og i Kongernes Jelling. ”Valhalla-forsider” og foredrag med tegneserieforfatteren Peter Madsen

Lørdag den 7. september kl. 9.00: Kirkevandring. Under ledelse af tidligere sognepræst Søren Due og organist Henrik Rosendal begynder vi i Jelling Kirke kl. 9.00 med morgensang. Derefter vandrer vi til Kollerup og videre derfra til Vindelev. I kirkerne er der musik. Vi spiser de medbragte madpakker i Vindelev, inden vi vandrer tilbage til Jelling, hvor vi slutter med en kop kaffe i Sognehuset omkring kl. 15.00. Tilmelding til mak@km.dk senest 27. august

Torsdag den 12. september kl. 19.30 i Byens Bio: Filmen ”Destruction of Memory” vises. Filmen skildrer, hvordan verdensarvssteder og –monumenter ofte også er truede under krig, fordi de er en del af modstanderens identitet. Efter filmen er der mulighed for at drøfte den over en kop kaffe.

Torsdagene den 19. september, den 26. september, den 3. oktober og den 10. oktober er der verdensarvsforedrag. Alle foredrag foregår i kirken. Det er hver gang kl. 19.00. Nærmere om foredragsholdere og emner i pressen og på hjemmesiden.

Lørdag aften den 26. oktober: Den store fejring. Denne lørdag aften fejrer vi 25-året for verdensarven. Og alle er inviteret. Vi danner en menneskering med fakler langs palisaden. Der bliver musik, komponeret til lejligheden, på højen, foruden dans og lys. Og vi smager på verden og verdensarven ved det efterfølgende street-food-arrangement langs Gormsgade.
SÆT KRYDS I KALENDEREN

16.- september – 11. oktober: Verdensarv i børnehøjde.
Eleverne fra en række skoler inviteres til Jelling, vises rundt og introduceres til verdensarven – og kan tage herfra som ”verdensarvs-ambassadører”. Ambassadørerne vender tilbage til Jelling og er med ved den store fejring.

KIRKEVANDRING

Kirkevandring - pilgrim for en dag
Lørdag d. 21. september kl. 9 – ca. 15.

Pilgrimsvandring kaldes også ”at bede med fødderne” og er en mulighed for stilhed og eftertanke midt i en verden af travlhed og flygtige indtryk. Med pilgrimspræst Elisabeth Lidells ord hører ”den ydre, fysiske vandring […] sammen med den indre, åndelige vandring: længslen efter Gud. Føddernes monotone gang bliver en meditativ rytme, en slags klosterliv til fods.”

Nu kan du gå med på en éndags pilgrimsvandring, en kirkevandring mellem Jelling, Kollerup og Vindelev Kirker under ledelse af tidligere sognepræst ved Hover Kirke, Søren Due.

Vandreturen er på ca. 8,5 km. Kirken er vært ved frokosten i Kollerup og kan også være behjælpelig med hjemtransport fra Vindelev Kirke. Den eneste forudsætning for deltagelse er, at man kan gå de 8,5 km og er nysgerrig på, hvad pilgrimsvandring er, og så selvfølgelig tøj og fodtøj efter forholdene.

Tilmelding er ikke nødvendig – bare mød op. Vi mødes kl. 9 i Sognehuset for at få styr på de praktiske detaljer, før vi sammen går over i Jelling Kirke, hvor vi starter med en lille andagt, et par salmer, noget musik og et par ord at gå på.

Musikken i alle tre kirker er ved organist Henrik Rosendal og det gennemgående tema for andagterne er ”Kilden”.

Vi regner med at være tilbage i Jelling ca. kl. 15.

Læs om vores aktiviteter for

Og til dig der vil høre

Aktiviteter