FYRAFTENSSAMTALE

FYRAFTENSSAMTALE – OM TRO, HÅB OG NÆSTEKÆRLIGHED

Tre gange først i det nye år invitere vi til fyraftenssamtale i sognehuset. Vi begynder kl. 17, hvor vi har bedt et menneske med noget på hjerte om kort indledning om dagens emne. Derefter er der samtale ved bordene – om oplægget, om andre måder at se det på, ud fra egne erfaringer, tanker – og ud fra de andres.
Undervejs er der pause, hvor vi serverer en sandwich og en øl eller vand. Og så videre samtale inden vi slutter kl.19 med en sang.

Alle er meget velkomne. Nedenfor følger datoer, emne og oplægsholder

Tirsdag den 16. januar kl. 17-19  - Om tro. Oplæg ved bedemand Bente Lorentzen

Mandag den 29. januar kl. 17-19
– Om håb. Oplæg ved direktør for Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Petersen

Onsdag den 21. februar kl. 17-19 – om næstekærlighed. Oplæg ved talepædagog Ellis Maarbjerg

FOREDRAG

"ET ASYL I ASYLET - OM FOLKEKIRKE OG FLYGTNINGE"

Tirsdag den 27. februar kl. 19.30 ved Birgitte Rosager Møldrup i Jelling sognehus.
Når folk fra fremmede lande møder den danske kristendom, så synes de måske at de møder tomhed og ligegyldighed. Men det er i virkeligheden friheden de ser. Det kræver dog en forklaring, og sognepræst Birgitte Rosager Møldrup har gennem de seneste år prøvet at få vores nye skiftende naboer, nemlig dem på asylcentret i Jelling, til at opdage det. Det kan man gøre på mange måder, hvis bare friheden er det gennemgående træk. For folkekirken skal være et asyl i asylet. Gennem 3 måneder har Birgitte været frikøbt fra sit embede til, sammen med en imam, at undervise i religionsfrihed på asylskolerne i stiftet. Det og meget andet vil hun fortælle om og dermed forsøge at vise, hvor stor en rolle kirken spiller, når man som fremmed skal lære Danmark og danskere at kende.

Kirkekontoret, tlf. 75 87 11 17. Træffetid tirsdag og torsdag 10-12

Sognepræst Kristian Bøcker. Træffes i sognehuset, pr mail eller evt på tlf. 20 98 52 10

Kordegn Kirsten Thøgersen. Træffes i sognehuset, via 75 87 11 17 eller pr mail

Formand for menighedsrådet Jens Maibom kan kontaktes på mail jemai@km.dk

BRUG AF SOGNEHUSET

Sognehuset er ”kirkens forsamlingshus” og bruges primært til en lang række kirkelige arrangementer og aktiviteter, eksempelvis foredrag, studiekredse, kirkekor, asylarbejde og konfirmandundervisning.
Derudover rummer sognehuset kontorer og mødelokaler, der bruges af kirkens ansatte, af menighedsrådet og til kirkelige møder i Vejle provsti og andre kirkelige sammenhænge.
Da kirken er en del af monumentområdet med palisade, høje og runestenene og som sådan deltager i arbejdet med dette, kan Sognehuset også bruges til arrangementer og møder, der drejer sig om det, herunder arrangementer, der involverer lokale grupper og institutioner og har et oplysnings- og dannelsesmæssigt sigte vedrørende området.
Sognehuset er også rammen om kirkens sociale arbejde.
Sognehuset kan således ikke lånes til private arrangementer eller til møder og arrangementer i politiske foreninger eller interesseorganisationer eller til mere hobbyprægede aktiviteter.
Ønsker om spisning eller kaffedrikning i forbindelse med rundvisninger og besøg på området henvises til ”madpakkehuset” ved Kongernes Jelling (forventet færdig fra maj 2017) og til byens caféer og kro.