Kirken i den aktuelle situation

OPDATERING 25. MAJ 2020

Gudstjenester – dåb, konfirmation, vielser og begravelser, hvad er muligt?

Som led i bekæmpelse af smittespredning har også Folkekirken måtte tage sine forholdsregler. Jelling Kirke følger naturligvis regeringens pålæg og anbefalinger for at undgå spredning af coronavirus og dermed passe på de mest udsatte grupper og på hospitalsvæsnet. Nedenstående gælder indtil videre til og med 8. juni. Mere konkret betyder det følgende:

- Kirken er igen fra i dag åben for besøgende. Man skal selv holde styr på at man ikke opholder sig mere end 50 personer i kirken på samme tid.

Der er igen gudstjenester med et maksimum på 35 deltagere.

- Dåb og vielser kan gennemføres, men kun med et begrænset antal deltagere. Derfor laves der separate dåbstjenester.

- Bisættelser og begravelser gennemføres. I Jelling Kirke må der højest være 35 mennesker hvis der synges, 50 hvis der ikke synges.
Ved bisættelser er der åbnet for den mulighed, at afdøde kremeres og urnen opbevares på krematoriet, indtil tingene igen er normale. Derefter kan man holde en bisættelse, som vi kender det, i kirken. I stedet for kisten er der så urnen. Bortset fra det, vil forløbet være som det plejer ved en bisættelse. Og til den tid vil alle, der ønsker det, kunne deltage.

- Konfirmationerne er udskudt til slutningen af august/begyndelsen af september. Undervisningen er aflyst indtil videre. Vi skriver til konfirmander og forældre, så snart vi ved mere om, hvornår vi kan gøre hvad. Se mere her

- Kirkegårdens personale er på arbejde igen og følger de gældende restriktioner. Vi beder derfor alle besøgende på kirkegården, tage de forholdsregler, der gør sig gældende i forhold til smitterisikoen og holder afstand.

Har man brug for at tale med en præst, er man altid meget velkommen til at kontakte kirkens præster:
Birgitte Møldrup, tlf. 75 87 15 28
Gitte Sandager Bjerre, tlf. 75 87 33 22
Sognepræst Kristian Bøcker, tlf. 20 98 52 10

Vedrørende spørgsmål om økonomi og kirkegård: Kontakt kordegn Kirsten Thøgersen på tlf. 29 38 28 10.

Menighedsrådsformand Jens Maibom træffes på tlf. 20 30 81 04.