100 ÅRS GENFORENINGSKONCERT

ZENOBIA

Genforeningskoncert med ZENOBIA Fredag d. 24. april afholdes der to koncerter i Jelling Kirke.

Kl. 17.00 for primært børn og børnefamilier Kl. 18.45 for alle andre interesserede. Man må naturligvis gerne komme til den, der passer bedst.

ZENOBIA er en trio, som har spillet utallige koncerter og høstet stor anerkendelse for deres fortolkninger af den danske sangskat samt egne kompositioner.Koncerten er arrangeret af Grænseforeningen ifb. med markeringen af genforeningen af Sønderjylland.

KORKONCERT

Jelling Kirkes Voksenkor

Onsdag d. 6. maj kl. 19.30 afslutter Jelling Kirkes Voksenkor korsæsonen med en koncert i Jelling Kirke.

Koret synger primært rytmisk musik ( Stewie Wonder, Anne Linnet, Mads Langer, Kaj Norman Andersen m.fl.

Kirkens eget husorkester deltager og koncerten varer ca. 1 time

KLAVERKONCERT

Katrine Gislinge

Søndag d. 24. maj kl. 16.00 spiller Katrine Gislinge musik af Beethoven. Katrine har gennem de sidste tre årtier etableret sig som én af Skandinaviens førende og mest markante pianister.  Som en del af fejringen af Beethovens 250 års fødselsdag kan det ikke blive meget flottere med denne koncert.

KLASSISK- OG RYTMISK MUSIK

MORTEN KARGAARD SEPTET

Koncert med MORTEN KARGAARD SEPTET

Søndag d. 14. juni kl. 16.00 afholdes der en særlig koncert i Jelling Kirke.

Morten Kargaard Septet spiller spændende musik hvor det klassiske og rytmiske forenes.

Orkesteret er skabt af top musikere fra den klassiske (Copenhagen Phil, Det Kongelige Kapel, DR Symfoni) og rytmiske scene: Mette Termansen  Oboe - Maj Berit Guassore Trumpet - Karen Johanne Pedersen Violin  - Jakup Lutzen  Viola - Samira Dayyani  Cello  - Lars Johnsen  Bass -  Morten Kargaard  Guitars

ORGEL- OG TROMPETKONCERT

Dorthe Zielke ( trompet ) og Søren Johansen ( orgel )

Søndag d. 20. september kl. 16.00 markerer vi Beethovens 250 års fødselsdag.

Koncerten i Jelling Kirke er ikke en ganske almindelig koncert. De medvirkende går tæt på fødselaren Ludwig van Beethoven og spiller ikke blot musik af den store klassiske komponist, men fortæller også om hans musik, skæbne, samtid og de dybe spor han satte sig i følgende generationer.
På storskærm foran i kirken skildres hans liv og hans samtid i billeder og tekst.

ÅRETS JULEKONCERT

Herning Drengekor

Herning Kirkes Drengekor, tirsdag d. 15. december kl. 19.30 i Jelling  Kirke

Herning Kirkes Drengekor er stiftet i 1949 og er et af landets ældste drenge- mandskor. Koret er inspireret af den klassiske engelske klang og kortradition, men arbejder med et bredt repertoire spændende fra gregoriansk sang over renæssance- og barokmusik til nutidige værker. Koret bestiller og uropfører ofte ny vokalmusik.

Herning Kirkes Drengekor består af 50 drenge og mænd, som næsten alle har sunget i koret siden de i 3. klasse blev optaget i korets forskole. For mange af de unge sangere er årene i drengekoret begyndelsen på et professionelt musikerliv som enten sanger, instrumentalist eller underviser.

Koncerter og turnéer

Herning Kirkes Drengekor har optrådt i mange forskellige sammenhænge - fra Søren Ryges haveprogram og det danske melodigrandprix til samarbejde med rockbands og symfoniorkestre. Koret har i de senere år samarbejdet med både Ålborg-, Århus- og Odense Symfoniorkester samt Ensemble MidtVest, og drengesolister fra koret medvirker jævnligt i opsætninger sammen med Den Jyske Opera og landsdelsorkestrene.

Herning Kirkes Drengekor giver årligt omkring 25 koncerter i ind- og udland, og har blandt andet sunget i alle landets domkirker. Desuden har koret i de senere år været på adskillige turnéer i Europa, USA og Australien med koncerter i bl.a. Sct. Pauls Cathedral i London, Notre Dame i Paris, Washington National Cathedral, Berliner Dom, Grace Cathedral i San Francisco, Operahuset i Sydney, Carnegie Hall i New York og i St. Stephans Dom i Wien.

Herning Kirkes Drengekor på cd, film og tv

Herning Kirkes Drengekor har indspillet en række cd-er, medvirket i et par dokumentarfilm, lavet flere udsendelser til DR og TV2 og er blevet transmitteret i dansk radio.

Mads Bille

Mads Bille er uddannet organist og korleder fra Det Jyske Musikkonservatorium med videregående orgelstudier, sangstudier og korlederstudier i England og Sverige. Han har dirigeret et utal af koncerter i Danmark, det meste af Europa og i USA og Australien, primært som dirigent for Herning Kirkes Drengekor.

Billetter

Billetter vil blive sat til salg pr. 1. oktober og vil kunne købes i Jelling Sognehus, Gormsgade 19.